Het winkelrondje compleet

.

Begin juni opende Paul Laudy, wethouder Bouw en Openbare Ruimte, samen met projectontwikkelaar MRP de Catharinasteeg. Hiermee werd het nieuwe winkelrondje compleet. Een sfeergebied dat de afgelopen maanden steeds meer nieuwe concepten liet zien en dat ook de komende tijd blijft verrassen. Het nieuwe winkelrondje van Leiden wordt groots gevierd met een vierdaags stadsfestival van donderdag 9 t/m zondag 12 november.

Het nieuwe winkelrondje Met de realisatie van een nieuwe straat en de verlegging van de brug die daarop aansluit, is een heel natuurlijke nieuwe winkelroute ontstaan: vanuit de Haarlemmerstraat, Stille Mare, Catharinabrug, Catharinasteeg, Breestraat, Hoogstraat via de Donkersteeg weer terug naar de Haarlemmerstraat. Hans Gennotte, Vestigingsadviseur Centrummanagement Leiden, is erg enthousiast over de realisatie van het nieuwe winkelrondje van Leiden: "Zowel de nieuw gevestigde nationale en internationale retail zoals de Hudson's Bay als de unieke lokale concepten in dit sfeergebied en de aansluitende historische straatjes en gebouwen zorgen ervoor dat voor de bezoekers van dit prachtige Leiden een unieke shopping ervaring is gecreëerd."

Nieuw hofje: Het Catharinahof Wat ook bijzonder is, is het ontstaan van Leiden's 36e binnenhof: Het Catharinahof. Deze voorheen verborgen liggende binnentuin, is nu vrij toegankelijk vanuit de nieuwe straat. Bij mooi weer is het daar genieten van een heerlijk drankje onder de monumentale beuk, in deze groene oase in het drukke stadscentrum. Het Catharinahof wordt een heerlijk rustpunt in de stad! Een nieuw pareltje binnen deze Stad van Ontdekkingen.

Openingsfestival! Van donderdag 9 t/m zondag 12 november is het feest. Dan wordt de opening samen met MRP, de projectontwikkelaar van de Catharinasteeg, de gemeente Leiden, Hudson's Bay en de omliggende sfeergebieden, gevierd. Hiermee wordt een lang feestelijk weekend afgetrapt vol winkelplezier. In deze vier dagen wordt de gezellige binnenstad omgetoverd tot een stadsfestival met de historische straten en panden van Leiden als decor. Met livemuziek, theater, dans en kunst. Het openingsfestival vindt plaats op verschillende podia en in etalages op de winkelroutes.
Meer informatie en het hele programma is terug te vinden op leidenisopen.nl, de Facebook van Leiden is Open en op leiden.nl/winkelen.

Secretariaat

Stationsweg 26
2312 AV Leiden
E. info@bvleiden.nl
T. 071 5127885
Bereikbaar op ma. di & do.

Nieuwsbrief