Leiden pakt uit met Winter Wonder Weken 2017

.

Voor het zevende opeenvolgende jaar organiseert Centrummanagement Leiden de Winter Wonder Weken. Dit programma bestaande uit inmiddels tien verschillende evenementen start op zaterdag 25 november met de intocht van Sinterklaas en eindigt op zondag 7 januari met de laatste dag van de grootste drijvende ijsbaan van Nederland.

BV Leiden lid; Olifant Media wint FD Gazellen Award!

.

Jurjen Rijsdijk en Steven de Jong van online marketingbureau Olifant Media zijn zo trots als een olifant op hun FD Gazelle Award. De prijs voor de snelstgroeiende bedrijven van Nederland, die wordt georganiseerd door Het Financieele Dagblad, werd dinsdag uitgereikt in de Stadsgehoorzaal te Leiden. Dit jaar deden 754 bedrijven mee, een record in het veertienjarig bestaan van de Awards. Olifant Media kwam uit in de categorie Klein (omzet tot 2 miljoen) en eindigde op plaats 102. Jurjen: "Dit is een beloning voor een jaar hard werken, waarin we zien dat we grote stappen maken."

Cheque uitreiking voor Het Ronald McDonaldhuis

.

Zoals al vele jaren een traditie is zullen vele leden van het
Ronald McDonald Business Breakfast Leiden (RMBB) zich donderdag 16 november melden voor het maandelijkse ontbijt met deze keer een speciaal tintje. Op de 3de donderdag van november maand reiken zij de cheque uit aan Ernst van Win Voorzitter van het Ronald McDonaldhuis. De uitreiking vind plaats bij BDO aan de Schipholweg.

1915 watches Publiekswinnaar Starter 2017

.

Afgelopen dinsdag avond hebben Johnny & Robert Spies van het horlogemerk 1915 watches de publieksprijs van Starterswedstrijd LEF 2017 gewonnen in de Leidsche schouwburg. De twee broers verkopen sinds 2015 kleurrijke houten horloges vanuit het hart van de bollenstreek. Wat begon als een gek idee aan de keukentafel van hun ouderlijk huis is inmiddels uitgegroeid tot een horloge merk van wereld formaat, onder andere op Bonaire.

Consumptiegroei en export stuwen bedrijfsleven

.

De sterke economische groei van 3,3% voor 2017 en 2,4% voor 2018 vertaalt zich in groei in alle Nederlandse sectoren. Door de aanhoudende groei van de export en de consumentenbestedingen is er in de meeste branches meer vraag naar goederen en diensten, waardoor de omzet van Nederlandse bedrijven gemiddeld zal toenemen. We verwachten dat na 2018 de jaren van hoge inhaalgroei voorbij zijn. Nederlandse bedrijven staan voor de uitdaging om kansen te blijven grijpen en te blijven vernieuwen om zo ook na volgend jaar te blijven groeien. Bekijk de sectorenprognoses.

Leiden genomineerd voor Kunststad van het jaar

.

Afgelopen maand zijn de tien voor de titel Kunststad van het jaar genomineerde steden bekend gemaakt. Opvallend is dat geen van de drie grote steden is vertegen-woordigd.Tijdens de Nationale Kunstweek worden de winnende stad en de steden die op de tweede en derde plaats zijn geëindigd, bekend gemaakt.

Geslaagde en gevarieerde Ondernemersdag071

.

Ondernemersdag071 van 10 oktober jl. was weer een succes. Met ruim 300 aanwezige ondernemers uit de 071-regio een evenement waar verbinding en samenwerking centraal stond. Met de inspiratiesessies bood het programma voor veel ondernemers een specifiek onderwerp dat hen bezig houdt.

Partners verlengen Economische agenda Leidse regio

.

De 14 partners van Economie071 hebben hun economische samenwerking verlengd tot en met 2020. Ondernemersverenigingen (dus ook BV Leiden), overheden en de onderwijs- en kennisinstellingen uit de Leidse regio zetten daarmee opnieuw de schouders onder het realiseren van projecten die de regionale economie stimuleren.

Secretariaat

Stationsweg 26
2312 AV Leiden
E. info@bvleiden.nl
T. 071 5127885
Bereikbaar op ma. di & do.

Nieuwsbrief