Bijeenkomst Nederlandse taal op de werkvloer in Gouda

.

Wil je helder en duidelijk kunnen communiceren met jouw medewerkers? Op 21 september 2017 is er een bijeenkomst van ondernemers over Nederlandse taal op de werkvloer. Je kan een subsidie van maximaal 50.000 euro ontvangen om jouw medewerkers bij te scholen als het gaat om de Nederlandse taal. Dit heeft veel voordelen voor jou als werkgever: betere communicatie, betere samenwerking, hogere productiviteit en alles opgeteld meer werkplezier en tevreden klanten.

Het winkelrondje compleet

.

Begin juni opende Paul Laudy, wethouder Bouw en Openbare Ruimte, samen met projectontwikkelaar MRP de Catharinasteeg. Hiermee werd het nieuwe winkelrondje compleet. Een sfeergebied dat de afgelopen maanden steeds meer nieuwe concepten liet zien en dat ook de komende tijd blijft verrassen. Het nieuwe winkelrondje van Leiden wordt groots gevierd met een vierdaags stadsfestival van donderdag 9 t/m zondag 12 november.

Nationale Werkbezoekdag

.

De economie groeit en de werkloosheid daalt. Toch zijn er nog steeds grote groepen mensen die moeilijk aan de slag komen of die even in-between-jobs zijn en willen ontdekken welke branche of sector passend is. Door een Nationale Werkbezoek Dag te organiseren kunnen werkzoekenden op een positieve manier contacten leggen met professionals die werkzaam zijn in de branche waar ze interesse hebben, dankzij een werkbezoek krijgen ze inzicht in wat er bij desbetreffende bedrijf of publieke instellingen gebeurd. De bedrijven kunnen zich op haar beurt presenteren aan de buitenwereld.

Bezoek de eerste halve finale van LEF

.

De eerste halve finale van de regionale starterswedstrijd LEF vindt dinsdag 12 september plaats bij AREA071 in Leiderdorp. Drie halve finalisten strijden die dag om een finaleplek, het gaat om 1915 Watches, More Advice (BV Leiden lid) en Idris Oncology. Deze drie kandidaten worden gecoacht door de gevestigde ondernemers Britta van Egmond, Annemarie Hoevens en Annemarie Hoevens. Uiteindelijk gaat één van deze halve finalisten door naar de grote finale, samen met de winnaar van de tweede halve finale en een starter die een wildcard ontvangt van de jury.

Get connected 071

.

De Economische Agenda Leidse regio werkt aan een verbreding van haar economisch programma op de thema’s Duurzaamheid, Mobiliteit en Arbeidsmarkt van de toekomst. Hiervoor zijn gesprekken gevoerd met zo’n 45 professionals uit de partnerorganisaties van Economie071, waaronder BV Leiden. Dit heeft verkenningen opgeleverd op de drie thema’s bestaande uit een overzicht van landelijke trends, regionale kansen en een mogelijke Economie071 aanpak. De verkenningen vormden de basis voor het verdere gesprek en uitwerking.

Hudson Bar & Kitchen opent nieuwe vestiging in Leiden

.

Een stukje hip USA op de gerestylede Nieuwe Beestenmarkt

Na een maandenlange verbouwing opende deze maand Hudson Bar & Kitchen aan de Leidsche Nieuwe Beestenmarkt. De gigantische raampartij en het zonnige terras bieden een sfeervol uitzicht op de levendige omgeving. Zoals de naam al doet vermoeden neemt Hudson Bar & Kitchen bezoekers mee langs een culinaire trip dwars door de USA. De Amerikaanse invloeden vertalen zich door in food classics, een amicale service, royale gerechten en een classy style. Kortom: The All American Experience tijdens een gezellige borrel, smaakvolle lunch én diner.

De Clercq Advocaten Notariaat en Onderwijsbureau Hollands Midden ondertekenen samenwerkingsconvenant

.

Het Onderwijs Bureau Hollands Midden verzorgt op dit moment de bedrijfsvoering van meer dan 50 besturen en 200 scholen in het basis-, voortgezet en speciaal onderwijs. Dit doen zij met ruim 60 medewerkers vanuit het kantoor in Leiden. De medewerkers van het OHM vallen op door hun kennis, betrokkenheid en oprechte aandacht voor de schoolsituatie. Zij anticiperen in de uitvoering van hun werkzaamheden op nieuwe wet- en regelgeving gericht op de gemeenschappelijke zorg voor het onderwijs.

Secretariaat

Stationsweg 26
2312 AV Leiden
E. info@bvleiden.nl
T. 071 5127885
Bereikbaar op ma. di & do.

Nieuwsbrief